Skrýt mapudiskuze na mapě

Diskuze - Nově víza na Srí Lanku !!!

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Pravidla diskuzí
Původní dotaz

Nově víza na Srí Lanku !!!

05.10.2011 13:06:18 | VIKIS2

VIKIS2 Bohužel Srí Lanka zavádí od 1.1. 2012 elektronická víza ETA za poplatek 50,- USD. Vízum po příletu za 75,- USD.
No to jim asi moc turisty nepřidá.....

Poslední reakce

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Jitka 06.05.2012 21:59

Už jsem to našla taky (ale dalo to zabrat) http://www.eta.gov.lk/slvisa/visainfo/sample.jsp?locale=en_US#1
Hlavně, že když jsem zadávala data narození nás všech, tak byla přehozená. By to měli mít jednotné.

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Jitka 06.05.2012 21:47

Petře, krajane, děkuji, hned se mi před spaním zlepšila nálada!

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Petr.DK 06.05.2012 21:30

Nikoliv. Je to ve tvaru DD/MM/RRRR, tedy do 7. listopadu. Platí to šest měsíců.

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Jitka 06.05.2012 21:15

.. čárkou za odkazem odkaz nefunguje... http://www.eta.gov.lk
Tak teď už snad jo...

Než jsem sem napsala svůj předešlý příspěvek, tak ETA dorazila na e-mail (tj. pár minut).
Akorát mám dotaz, jestli jsem se neunáhlila...
Do Colomba dorazíme 28. června, budeme na Srí Lance do 20. července (datum vstupu 28. června jsem zadala i do vyplňovaného formuláře). No a do e-mailu dorazilo - Validity of ETA: 07/11/2012. Znamená to, že na Srí Lanku musíme dorazit do 11. července? Nebo to je datum, do kdy nám povolení platí (tj. i když do odletu zbývá nějakých 50 dní, měla jsem ještě počkat?)?
Díky předem za odpověď

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Jitka 06.05.2012 20:59

Žádost o vízum jsem vyplnila na http://www.eta.gov.lk, platba proběhla úspěšně (resp. blokace platby). Do kolonky ubytování jsem napsala hotel, kde budeme prvních 5 dní. Cena za vízum 20 USD, dítě do 12 let zdarma. Píšou, že do 24 hodin dostaneme odpověď.

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Petr.DK 13.03.2012 12:39

Adresu zkoušej zadávat postupně. Já mám ubytování v soukromí a ani pořádně nevím kde, takže jsem tam zadával nejbližší možnou adresu hotelu v okolí z Googlu Earth( teda doufám, že to je v okolí DD). Takže jsem tam napsal název hotelu, název ulice a oblast (pod sebe) Žádné číslo popisné jsem tam nedával. Samotnou oblast mi to nevzalo, takže jsem to postupně doplňoval, až to bylo dobrý. Za 3 hodiny to přišlo. Nijak uživatelsky přívětivé se mi to teda nezdá. Zlaté USA.

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Mirka (78.45.204.***) 10.03.2012 21:15

mám na vás prosbu, jakou adresu jste psali do víza jako kontaktní na Srí Lance? Dávám tam adresu hotelu a pořád mi to hlásí chybu. Díky moc :-)

Vízum   Mirka (78.45.204.***) 08.03.2012 23:15

Prosím o radu. Snažím se zažádat o vízum, ale háže mi to pořád chybu v zadávané adrese na Srí Lance. Můžete mi někdo poradit?
Díky moc.

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Blue.blue 20.02.2012 21:17

díky moc za rady 8-) P.S. Oranžový OFF mám koupený ;-)

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Yanina 20.02.2012 18:32

Info o fotkách bylo na pokynech CK, na pokynech k žádosti o vízum. Ještě podotknu, že z ČR jsme měli repelent Off, oranžový, ale asi jsme měli štěstí - za celý 12ti denní okruh jsme měli v pokoji pouze dvakrát jednoho komára a na toho Off stačil v pohodě.

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Ajaja 19.02.2012 21:01

Tak držím palce, ať se dovča podaří a je pak na co vzpomínat 8-)

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Blue.blue 19.02.2012 20:46

8-) díky moc! Snad ho tam také seženeme :-)

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Ajaja 19.02.2012 20:42

Takže je to jasné - kupovala jsem ho sice v lékárně, ale na Srí Lance, to jsem prve neuvedla

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Ajaja 19.02.2012 20:41

Mino mosquito spray - 50 ml za 495 rupek (německý patent, čínská výroba, srí lanský dovozce)

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Blue.blue 19.02.2012 19:50

:-) můžu poprosit o značku repelentu? to je asi poslední, co mi před cestou chybí 8-) Díky, Hanka

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Ajaja 19.02.2012 18:38

Tak repelent jsem si kupovala přímo v lékárně a naprostá spokojenost

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Blue.blue 19.02.2012 17:13

Moc díky za info. Fotky ? :-D, o tom nám zatím nikdo neřekl, cestovka nás nejdříve "zblbla" s nutností biometrického pasu a získání víza ...hotovost u zájezdů s CK snad nebudou kontrolovat :-)... kde se dá najít info o těch fotkách? Díky, Hanka

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Yanina 19.02.2012 15:12

V pátek jsme se vrátili ze Srí Lanky-víza kontrolují opravdu velmi zběžně, spíš se zabývají příletovou kartou. Podle obdržených instrukcí jsme měli mít fotky a dostatečnou hotovost - ani jedno nechtěli. Při odletu potom cizinci nevyplňují odletovou kartu.

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Blue.blue 09.02.2012 21:49

přesně tyhle informace jsem potřebovala 8-), díky moc !

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   jirka9 09.02.2012 21:24

Ještě doporučuji pořádný sprej proti komárům s vysokým deet, na místě jsme nesehnali(spíše prodavačka nepochopila, co po ní chceme). Když nám došel sprej z domova, prodali nám citronelu, která ovšem moc nefungovala. Hlavně nás poštípali takové miniaturní černobílé tiplice, které byly v písku před hotelem. Ale právě až poté, co nám došel OFF. Měli jsme s sebou i elektrický odpuzovač komárů a je pravda, že za celý pobyt jsme na pokoji neměli ani jednoho.

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Blue.blue 09.02.2012 15:20

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   jirka9 09.02.2012 14:36

My jsme vezli bonbóny pro místní děti, určitě uděláte radost reklamníma propiskama, o ty byl mezi domorodci velký zájem 8-)

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Utinka 09.02.2012 11:31

No hlavně dobrý krém na opalování :-*

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Blue.blue 08.02.2012 16:09

nesmíme zapomenout přibalit :-))...omlouvám se

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Blue.blue 08.02.2012 16:05

Moc a moc děkuji. Nás právě cestovka "zblbla" a máme vyřízené nové, biometrické pasy :-). Ještě dotaz - poradíte, co nesmíme přibalit s sebou na Srí Lanku :-)? Zatím jsme procestovali mnohokrát Egypt, Tunis, Djerbu atd, ale tady oceníme každou radu, těšíme se maximálně ! Hanka

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Hana J (90.180.150.***) 08.02.2012 12:43

Včera jsme se vrátili, předložíte pasy (my máme staré), vízum vytištěné z e-mailu, a vyplněnou imigrační kartičku (rozdávají v letadle), vše v pohodě na vízum se ani moc nedíval a vrátil nám ho. Měli jsme také strach ale vše probíhalo rychle. Mějte se užijte si to tam, je tam moc hezdy a hlavně teplo. Stýská se nám.

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Blue.blue 05.02.2012 11:50

Prosím, podělí se někdo o zkušenosti, jak to probíhá v praxi, po zavedení víz na Srí Lanku? Stačí mít biometrický pas a vytisknout to schválení, co přišlo do e-mailu po vyřízení žádosti ? Díky moc, Hanka

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   (194.228.223.***) 29.01.2012 18:03

Letíme na Srí Lanku 12.2 a nedaří se nám koupit víza, po vyplnění formuláře a zadání údajů k platbě kartou VISA mě to hází chybu, a zadat nově. Zkoušela jsem to již několikrát a stále stejné. Co s tím? Jana

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Blue.blue 26.01.2012 08:39

tak po 3 týdnech od schválení mi částka odešla z účtu :-), ale kdo poradí nebo má již zkušenost - CO SI MÁME VYTISKNOUT A MÍT SPOLU S PASEM již při odletu ? Letíme s Emirates s přestupem v Dubaji, stačí to, co mi přišlo ?-"approved" vytištěné z e-mailu ? Ale pořád máme radost, že jsou víza jen 20 USD, ne 50 USD, jak je někde špatně uváděno ;-)

Re: Nově víza na Srí Lanku !!!   Blue.blue 22.01.2012 12:45

taky jsem vyplnila, přišlo "approved" :-) za 20 USD, platila jsem kartou, ale z účtu mi peníze ještě neodešly ...jak to přesně tedy funguje ? Moc díky za radu. Hanka